Träning – aktiv fritid

Flicka som står bredvid ponny, pojke som simmar i bassäng med assistent

Poppelstaden arbetar aktivt för att förbättra kvalitén och ge ökade möjligheter till lokala aktiviteter

Parasporten

Vi är med och deltar i Parasportens aktiviteter i regionen, såsom Stångåloppet och Idrottsdagen. Kontakta oss för information om vad som händer framöver.

Socialt nätverk

Genom våra olika engagemang och andra aktiviteter, vill vi ge dig som så önskar, en möjlighet att öka ditt sociala nätverk.

Träffa nya vänner, såväl våra kunder som anställda, på våra Poppelaktiviteter som vi har löpande.

Symbol person som rider på en häst

Ridning

Ridning är Sveriges största handikappsport. Ridning är en utmärkt rehabiliteringsform för många. Det ger även andra positiva mervärden såsom frisk luft, motion, kontakten med djur och gemenskapen i stallet.

Ridningen och kontakten med djur och natur är viktigt både ur ett socialt men även psykiskt sammanhang. Hjärnan stimuleras med hjälp av rörelse och rörelsen aktiverar en stor del av de muskelgrupper som finns.

Vi samarbetar med lokala ridklubbar för att kunna erbjuda ridning anpassat efter funktionshinder.

Symbol av stege som leder ned i vatten

Bad

Att träna i vatten är en väldigt bra träningsform, vattenaktiviteter är bra för kroppen och ger en allsidig träning. Vattnet ger ett mjukt motstånd till alla rörelser som sker i bassängen och träningen anpassas efter din möjlighet till rörelse.

Vi vattentränar i Rehab Västs lokaler i Motala, en pool som är 5*10 meter och har en vattentemperatur som håller ca 34 grader.